Dobosi Birtokközpont

Címünk: 8272 Szentantalfa, Haraszt dűlő

Tel/fax: +36-70/316-9122

Email: info@dobosipinceszet.hu

Web: www.dobosipinceszet.hu

Nyitva tartás:

Hétfő-Csütörtök, Vasárnap: 8:00-18:00h
Péntek, Szombat: 8:00-20:00

Befogadóképesség:

Zárt helyiségben: 50 fő

Szolgáltatásaink:
  • Birtokközpontunk 9 kényelmes vendégszobával várja vendégeit. Borkóstolók, helyi termékekből készített ízelítőtálak közül választhatnak az ide látogatók és szállóvendégeink.

  • Pincészetünknél 4 vendégszoba és 1 családi szaunás apartman közül választhatnak vendégeink.

  • Különböző programok, események

  • Borvásárlás, díszcsomagolás

  • Névre szóló palackozás

  • E-bike (elektromos kerékpár) kölcsönzés

Dobosi Pincészet SzentantalfaA Dobosi Pincészet családi vállalkozás, amely az 1700-as évek elején jött létre Szentantalfán, a Balatontól pár kilométerre a Zánka és Nagyvázsony között elterülő, megkapó szépségű völgyben. A szőlőtermesztés hagyománya csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A II. világháború, majd az államosítások erőt próbáló időszaka után, 1990 körül újraindult a családi pincészet.

Dobosi borMa már 19 hektárnál nagyobb területen termelnek szőlőt, melyek a palackból kiöntve igazi mediterrán ízeket kölcsönöznek a borkedvelőknek. A művelés technikájában a régi jól bevált módszereket alkalmazzák, öko- és biobort is készítenek. 2005-óta a bor mellett bioszőlőlét is előállítanak válogatott minőségű bioszőlőből, amelyet préselés és szűrés után 70 Celsius-fokon hőkezeléssel 100%-os, tartósítószer nélkül tartósítanak.

Dobosi hidegtálA palackos borértékesítés mellett fontosnak tartjuk a borkóstolók rendezését, ahol lehetőség van a gazdag választék bemutatásán kívül az itt élők hagyományainak és az elbűvölő szépségű borvidék megtekintésére. Szeretettel várunk mindenkit, hogy személyesen győződjön meg minderről egy borkóstoló keretében.

Borfajtáink: Olaszrizling, Kéknyelű, Juhfark, Chardonnay, Szürkebarát-Tramini késői szüretelésű, Tramini Sárgamuskotály, Kékfrankos Rosé, Cabernet S. Rosé, Cabernet Sauvignon, Philippe de Chalendar