Információk

A KóBor túrát 4 pince és egy étterem keltette életre a Balaton-felvidéken. A célunk az volt, hogy egy szervezett túra alkalmával be tudjuk mutatni a gyönyörű mediterrán Nivegy-völgyben, a helyi kiváló minőségű és sokszínű borokat és nagyszerű magyaros tájjellegű ételeinket.

A túra résztvevőit egész évben minden pénteken saját bortaxink szállítja a pincék között.

A három családi pincénél 3-3 fajta bort kínálunk és a program végén a Zsóka fogadóban előre egyeztetett, 2 fogásos (főétel+desszert) menüsorral várjuk vendégeinket, ahol a negyedik pincészet borait szolgáljuk fel a vacsorához.

Menüsor (évszakonként)

Tavaszi (03.01-05.31.):
– Ropogós supreme csirke zöld spárgás rizottóval
– Grillezett Camembert sajt zöld spárgás rizottóval
a desszert mindkettőnél: Málnás sajttorta

Nyári (06.01-08.31.):
– Stroganoff sertésszűz mogyoró burgonyával
– Vegán pásztorpite
a desszert mindkettőnél: Házi almás pite

Őszi (09.01-11.30.):
– Ropogós malac porchetta juhtúrós puliszkával
– Rántott camembert sajt erdei gombás rizottóval
a desszert mindkettőnél: Császármorzsa házi baracklekvárral

Téli (12.01-02.28.):
– Egészben sült sertéstarja tócsival és chilis káposztával
– Chilis sütőtök steak tócsival és chilis káposztával
a desszert mindkettőnél: túrós kétszersült palacsinta

Ételérzékenységet, illetve vegetáriánus étkezést kérjük foglaláskor feltüntetni.

Az árváltoztatás jogát az alapanyagárak esetleges változása miatt fenntartjuk.

Indulás: minden pénteken 15.45-kor

A program időtartama: 3,5-4 óra

A Bortúra ára: 16.900 Ft/fő (12 bor, borkorcsolya, vacsora és a bortaxi)

Bort nem fogyasztók részére: 11 700 Ft/fő

18 éven aluli, illetve alkoholos italokat nem fogyasztó vendégeink számára szőlőlevet, illetve üdítőitalokat szolgálunk fel.

Balatonfüredi és veszprémi állomásaink min. 8 főtől, felár ellenében elérhetőek: Balatonfüred esetén 2.000 Ft/fő, Veszprém esetén 2.500 Ft/fő felárat számítunk fel.

A gyermekek részvétele 6 éves korig ingyenes.

6 év alatti gyermekek számára Zsóka Fogadójában elérhető a gyermek menü, melynek költségét az étteremben tudják rendezni.

6 éves kor felett a részvételi díj 11.700 Ft / fő, mely tartalmazza a bortaxit, üdítő fogyasztását a pincészeteknél és a vacsorát az aktuális szezon menüjéből választva.

Túráinkon SZÉP kártyával is fizethet! Mindhárom bankét elfogadjuk.

Menetrend:

  • 16.00 1. Pincészet

  • 16.45 2. Pincészet

  • 17.30 3. Pincészet

  • 18.15 -19.30 Vacsora (Zsóka Fogadója) a 4. pincészet borainak felszolgálásával.

Fontos infók a Bortúrával kapcsolatban:

  • – A bortúrát minimum 4 fő részvételével tudjuk indítani.

  • – Amennyiben a vendégek miatt késik az indulás, és a késés eléri a 30 percet, úgy egy megállóval rövidebb lesz a bortúra.

  • – Kérjük, hogy a bortúra előtt az alkoholfogyasztás mellőzését. Ittas személyekkel nem áll módunkban elindítani a túrát.

  • – Fizetés minden alkalommal a Dobosi Pincészetnél történik.

  • – A bortúra tartalmazza a szállítást, 3-3-3 bor kóstolását minden állomáson és a vacsorát, melyhez a 4. pincészet borai kerülnek felszolgálásra.

  • – Vegán étrendet, glutén, laktóz-érzékenységet kérjük előre jelezni!

A túra alatt bejárja a busz a völgy legszebb részeit.
Javasolt az időjárásnak megfelelő öltözettel készülni, mivel szabadtéri helyszín is van a pincészetek között.

Igény esetén kérje szállás ajánlatunkat!

Történetünk

Szent Balázs Templom BalatoncsicsóEgy Csodálatos vidékre invitáljuk, kedves látogató. Egy olyan földre, ahol béke honol évszázadok óta. Csendes és megnyugtató békesség, ami átlengi a tájat és átjárja az ide látogatók szívét és lelkét. Egy tradíciók által minden porcikájában átitatott múlt vezérli itt a jelen másodperceit.
Rég letűnt idők örök mementója, az Árpád-házi királyaink idejében – a 13.században – alkotott erődítmény-templom vigyázza a vidéket a Szent Balázs-hegy oldalán. Intő jelként magasodik a völgy fölé, jelezve: “Ne feledd Ember, csak a múlt ismerete és tisztelete teremthet biztos, boldog jövőt.”

A Nivegy-völgy észak felőlA legenda szerint a Nivegy-völgy már a magyar honfoglalás idején lakhellyé vált. Buda vitéz telepedett meg az északi oldal lankáin. A települést ma is Óbudavárnak nevezik. A vitéznek három fia volt, István, Jakab és Antal. Amikor felcseperedtek, apjuk felvitte őket a közeli Halom-hegy tetejére, ahonnan mindhármuknak, egy-egy nyílvesszőt kellett kilőniük. Ahol a nyilak földet értek, a három fiú kialakíthatta saját udvarházát.
SzentanatalfaÍgy lett István – Csicsa – Balatoncsicsó, Jakab Szentjakabfa és Antal Szentantalfa alapítója. A Balaton irányába haladva következik Tagyon, a Balaton parton pedig Zánka terül el. Lakosságuk egyenként ezer fő alatti (Zánka kb. 980 fő), és itt találjuk az ország egyik legkisebb községét Óbudavárt 71 fővel.

Balatoni panoráma a Szent Balázs hegyrőlA völgyben lévő településeket az okiratok a XII. századtól említik először, de megállapítják azt is, hogy a Rómaiaknak kedvelt letelepedési helyük volt, sőt szőlőt már ők is termeltek. A völgy településeinek érdekes sajátossága a sok templom. Egy-egy faluban kettőt, hármat is találhat a szemlélődő látogató. Több évszázados építmények dicsérik hajdan dicső korok emlékét.Zánkai református templom Balázs szőlőhegyen található Puszta templomrom XIII. századbeli, valaha a település temploma volt, ahol Balázs-napi misét celebrálnak minden évben. Zánkán ma is álló református templom egyes részei a XII. századból származnak. A település tájházban mutatja be a régmúlt idők használati és munkaeszközeit. Itt található Európa legnagyobb Gyermek és Ifjúsági Centruma.