Információk

A KóBor túrát 4 pince és egy étterem keltette életre a Balaton-felvidéken. A célunk az volt, hogy egy szervezett túra alkalmával be tudjuk mutatni a gyönyörű mediterrán Nivegy-völgyben, a helyi kiváló minőségű és sokszínű borokat és nagyszerű magyaros tájjellegű ételeinket.

A túra résztvevőit egész évben minden pénteken saját bortaxink szállítja a pincék között.

A három családi pincénél 3-3 fajta bort kínálunk és a program végén a Zsóka fogadóban vacsorával várjuk vendégeinket, ahol a negyedik pincészet borait ismerhetik meg​.
A menü: Sült tarja grill zöldséggel, pirított burgonyával. Vegetáriánusok részére Grillezett kecskesajt, friss salátával. Desszertnek túrógombócot szolgálunk fel.
Kérjük a vegetáriánus menüt kérők számát szíveskedjenek a foglalásnál előre jelezni!

Indulás: minden pénteken 16.00-kor

A program időtartama: 3,5-4 óra

A Bortúra ára: 12 500 Ft/fő (12 bor, borkorcsolya, vacsora és a bortaxi)

Bort nem fogyasztók részére: 8 000 Ft/fő

18 éven aluli, illetve alkoholos italokat nem fogyasztó vendégeink számára szőlőlevet, illetve üdítőitalokat szolgálunk fel.

Túráinkon SZÉP kártyával is fizethet! Mindhárom bankét elfogadjuk.

Menetrend:

  • 16.00 1. Pincészet

  • 16.45 2. Pincészet

  • 17.30 3. Pincészet

  • 18.15 -19.30 Vacsora (Zsóka Fogadója) a 4. pincészet borkóstolója itt kerül megtartásra.

Fontos infók a Bortúrával kapcsolatban:

  • – Amennyiben a vendégek miatt késik az indulás, és a késés eléri a 30 percet, úgy egy megállóval rövidebb lesz a bortúra.

  • – Kérjük, hogy a bortúra előtt az alkoholfogyasztás mellőzését. Ittas személyekkel nem áll módunkban elindítani a túrát.

  • – Fizetés minden alkalommal a Dobosi Pincészetnél történik.

  • – A bortúra tartalmazza a szállítást, 3-3-3-3 bor kóstolását minden állomáson és a vacsorát.

  • – Vegán étrendet, glutén, laktóz-érzékenységet kérjük előre jelezni!

A túra alatt bejárja a busz a völgy legszebb részeit.

A résztvevőknek igény esetén szállást is tudunk biztosítani!

Történetünk

Szent Balázs Templom BalatoncsicsóEgy Csodálatos vidékre invitáljuk, kedves látogató. Egy olyan földre, ahol béke honol évszázadok óta. Csendes és megnyugtató békesség, ami átlengi a tájat és átjárja az ide látogatók szívét és lelkét. Egy tradíciók által minden porcikájában átitatott múlt vezérli itt a jelen másodperceit.
Rég letűnt idők örök mementója, az Árpád-házi királyaink idejében – a 13.században – alkotott erődítmény-templom vigyázza a vidéket a Szent Balázs-hegy oldalán. Intő jelként magasodik a völgy fölé, jelezve: “Ne feledd Ember, csak a múlt ismerete és tisztelete teremthet biztos, boldog jövőt.”

A Nivegy-völgy észak felőlA legenda szerint a Nivegy-völgy már a magyar honfoglalás idején lakhellyé vált. Buda vitéz telepedett meg az északi oldal lankáin. A települést ma is Óbudavárnak nevezik. A vitéznek három fia volt, István, Jakab és Antal. Amikor felcseperedtek, apjuk felvitte őket a közeli Halom-hegy tetejére, ahonnan mindhármuknak, egy-egy nyílvesszőt kellett kilőniük. Ahol a nyilak földet értek, a három fiú kialakíthatta saját udvarházát.
SzentanatalfaÍgy lett István – Csicsa – Balatoncsicsó, Jakab Szentjakabfa és Antal Szentantalfa alapítója. A Balaton irányába haladva következik Tagyon, a Balaton parton pedig Zánka terül el. Lakosságuk egyenként ezer fő alatti (Zánka kb. 980 fő), és itt találjuk az ország egyik legkisebb községét Óbudavárt 71 fővel.

Balatoni panoráma a Szent Balázs hegyrőlA völgyben lévő településeket az okiratok a XII. századtól említik először, de megállapítják azt is, hogy a Rómaiaknak kedvelt letelepedési helyük volt, sőt szőlőt már ők is termeltek. A völgy településeinek érdekes sajátossága a sok templom. Egy-egy faluban kettőt, hármat is találhat a szemlélődő látogató. Több évszázados építmények dicsérik hajdan dicső korok emlékét.Zánkai református templom Balázs szőlőhegyen található Puszta templomrom XIII. századbeli, valaha a település temploma volt, ahol Balázs-napi misét celebrálnak minden évben. Zánkán ma is álló református templom egyes részei a XII. századból származnak. A település tájházban mutatja be a régmúlt idők használati és munkaeszközeit. Itt található Európa legnagyobb Gyermek és Ifjúsági Centruma.